International

Comitetul European al  Regiunilor

Comitetul European al Regiunilor

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este adunarea Uniunii Europene (UE) formată din reprezentanți locali și regionali, care oferă autorităților subnaționale (adică regiunilor, județelor, provinciilor, comunelor și orașelor) posibilitatea să-și facă auzită vocea în cadrul instituțiilor UE.

Citeste mai mult

Consiliul European al Municipalitatilor si Regiunilor

Consiliul European al Municipalitatilor si Regiunilor

Consiliul European al municipalităților și Regiunilor (CEMR) este cea mai veche și mai mare asociație europeană a autorităților locale și regionale. Este singura organizație care reunește asociațiile naționale ale autorităților locale și regionale din 41 de țări europene și reprezintă, prin intermediul lor, toate nivelurile de teritorii - locale, intermediare și regionale.

Citeste mai mult

Congresul Autorităților Locale si Regionale

Congresul Autorităților Locale si Regionale

Congresul autorităților locale și regionale este o instituție a Consiliului Europei, responsabilă pentru întărirea democrației locale și regionale în cele 47 de state membre și pentru evaluarea aplicării Cartei europene a autonomiei locale. Ca voce a municipalităților și regiunilor europene, acționează pentru a încuraja consultarea și dialogul politic între guvernele naționale și autoritățile locale și regionale, prin cooperarea cu Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei.

Citeste mai mult

Uniunea Orașelor și Autorităților Locale - UCLG

Uniunea Orașelor și Autorităților Locale - UCLG

UNIUNEA ORAȘELOR ȘI AUTORITĂȚILOR LOCALE - UCLG, ca rețea globală de orașe și guverne locale, regionale și metropolitane și asociațiile acestora, se angajează să reprezinte, să apere și să amplifice vocile guvernelor locale și regionale pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Citeste mai mult

Parlamentul European

Parlamentul European

Parlamentul European este organismul legislativ al UE, ales în mod direct, cu responsabilități bugetare și de control. Parlamentul European a fost infiintat în 1952, ca Adunare Comună a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului; în 1962, sub denumirea de Parlamentul European; primele alegeri directe au avut loc în 1979. Este organismul legislativ al UE, ales în mod direct, cu responsabilități bugetare și de control.

Citeste mai mult

Delegatii AMR

Delegatii AMR

AMR are membrii delegati in cadrul Comitetului Regiunilor, in Comitetul Director al CEMR, la Uniunea Orașelor și Autorităților Locale si la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

Citeste mai mult