• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Municipiul Iași avea o sală polivalentă nouă

Municipiul Iași va avea o sală polivalentă nouă. Noul imobil multifuncțional va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri, la care se adaugă spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni. De asemenea va avea și o sală de sport auxiliară de aceeași mărime a suprafeței de joc necesară antrenamentelor dinaintea competițiilor oficiale. Valoarea proiectului este de 259.261.804,69 lei, cu TVA (circa 54 de milioane de euro), din care partea de construcții și montaj reprezintă 235.773.565,94 lei, cu TVA.
În cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi, 30 iulie, aleși locali au votat și un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru „construirea unei săli de sport competiționale de nivel internațional”. Potrivit proiectului, noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria, căreia îi va purta și numele. Sala Polivalentă „Regina Maria” va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal și va avea următoarele caracteristici principale: regim de înălțime: D parțial + P + 2 E + 3 E parțial, suprafața demisolului: 11.000 de metri pătrați, suprafața construită: 13.500 de metri pătrați, suprafața desfășurată: 49.500 de metri pătrați, înălțimea maximă: 28 de metri, suprafața maximă a terenului de joc (pentru gimnastică): 60 metri x 30 metri.
Clădirea noului imobil va prelua rolul de principală facilitate pentru competiții și spectacole în Municipiul Iași și în zona periurbană a acestuia. De asemenea, sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Astfel, zonele funcționale de bază ale clădirii vor consta în: sală pentru competiții și spectacole, spații pentru sportivi și oficialii meciurilor, spații pentru presă și alte spații conexe pentru public. Terenul principal va găzdui mai multe tipuri de competiții: gimnastică (29 metri x 44 metri), handbal (20 metri x 40 metri), baschet (15 metri x 28 metri) și volei (9 metri x 18 metri). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărțite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II și 106 la etajul III (dedicat presei). Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare.