• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Intalnire AMR si Ministerul Fondurilor Europene

AMR MFE 04.03.2020 6
 

Astăzi, la sediul Ministerul Fondurilor Europene, a avut loc întâlnire între ministrul fondurilor europene, dl. Marcel Boloș și reprezentanții autorităților publice locale pentru a stabili mai multe aspecte ce țin pregătirea viitoarei perioade de programare (2021-2027).

Ministrul Fondurilor Europene a făcut un scurt rezumat al celor mai importante decizii privind pregătirea perioadei 2021-2027, respectiv aprobarea arhitecturii instituționale pentru Programele Operaționale aferente viitoarei perioade de programare 2021-2027, înființarea celor 8 autorități de management la nivel regional.

Temele de discuție ale întâlnirii au fost vizat:

•             stadiul negocierilor pentru exercițiul 2021-2027

•             arhitectura instituțională preconizată, respectiv structura celor 10 Programe Operaționale.

•             alocări bugetare previzionate

În ceea ce privește finanțarea municipiilor, a fost specificat faptul că municipiile vor beneficia de finanțare din toate Obiectivele de Politică, în funcție de prioritățile de investiții identificate în SIDU, nefiind necesară elaborarea de noi SIDU ci doar actualizarea acestora și se recomanda concentrarea pe investiții SMART (din OP1). Astfel, municipiile vor putea accesa fonduri europene atât în cadrul Programelor Operaționale Regionale, cât și în cadrul Programelor Operaționale Transport, Dezvoltare Durabilă, Sănătate.

La întâlnire au participat din partea Asociației Municipiilor din România, dl. Robert Negoiță, președintele AMR și primarul sectorului 3 al municipiului București, dl. Ilie Bolojan, prepreședinte executiv AMR și primarul municipiului Oradea, dl. Mihail Genoiu, prim – vicepreședinte și primarul municipiului Craiova, dl. Ionuț Pucheanu, presedintele Sucursalei SE a AMR si primar al municipiului Galați, dl. Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, , reprezentanti ai executivului AMR ; UNCJR; AOR .