• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Reuniune de lucru cu reprezentantii MFE si ai Comisiei Europene

1 2
 

Astazi, 15 ianuarie, la sediul Ministerul Fondurilor Europene, a avut loc o noua reuniune de lucru cu reprezentantii MFE si ai Comisiei Europene in legatura cu:

 •  cadrul institutional propus pentru perioada 2021-2027
 •  dezvoltarea urbana sustenabila si elaborarea strategiilor urbane si regionale

Dl Marcel Bolos , Ministru al MFE, a prezentat structura programelor operationale si structura institutionala de gestionare a acestora, respectiv stabilirea de programe operationale regionale - la nivelul celor 8 regiuni si gestionarea acestora de catre ADR-uri in calitate de Autoritati de Management. Aceasta propunere a fost sustinuta atat de presedintii de consilii judetene, primari de municipii, primari de orase, precum si de toate Agentiile de dezvoltare regionala.

Urmare a intalnirii, MFE va redacta o Nota catre dl Prim - Ministru, Ludovic Orban, privind cadrul institutional, astfel incat decizia privind modul de gestionare al fondurilor europene 2021-2027 sa se poata lua in cel mai scurt timp. De asemenea, in perioada urmatoare MFE va inainta o propunere de modificare a Programului Operational Asistenta Tehnica, prin care autoritatile publice locale sa fie incluse in categoria de beneficiari eligibili, astfel incat acestea sa poata beneficia de asistenta tehnica in pregatirea proiectelor de mobilitate urbana.MFE estimeaza ca in luna aprilie 2020 va fi prezentat varianta draft a Programelor Operationale si a Acordului de parteneriat.

La întâlnire din partea AMR au participat dl. Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, dl. Antal Árpád András, primarul municipiului Sf. Gheorghe, dl. Calin Bibart, primarul municipiului Arad, dl. Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, dl. Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj Napoca, dl. Constantin Mitache, directorul general al AMR, precum și directorii direcțiilor de fonduri europene din cadrul municipiilor Galati, Vaslui, Alexandria, Craiova. 
 
Regasiti mai jos punctele de vedere din cadrul reuniunii de lucru a domnilor Ilie Bolojan si Antal Árpád András :