• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Emil Boc - intervenție la Berlin în cadrul Conferinței: “30 de ani de la căderea Zidului Berlinului”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a participat la Berlin la Conferinta : “30 Years after the Fall of the Wall: Europe the “bottom-up”, organizata de catre Cities for Europe

Impreuna cu Presedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl H. Lambertz si Luca Jahier, Presedintele Consiliului Economic si Social European, a avut interventii in cadrul dezbaterii “ The institutions of the EU and the contribution of cities and regions and their citizens to the European unification process”.

Emil Boc a vorbit despre diferentele dintre “post war period “ si “post wall period”, despre rolul culturii ca factor important in consolidarea identitatii europene, despre Brexit si rolul tinerilor in proiectul european precum si despre experienta si politicile Clujului in domeniul cultural .

Totodată a subliniat faptul ca Democratia nu este un bun castigat odata pentru totdeauna. Democratia si pacea nu fac parte din ADN -ul Europei. Dimpotriva, tensiunile si razboaiele definesc Europa, din perspectiva istorica. Doar ultimii 70 de ani “ au reinversat gena” politica a Europei. Uniunea Europeana este cel mai reusit proiect politic din istoria continentului nostru. Este singurul proiect politic care a mentinut pacea, democratia si a asigurat accesul la prosperitate pentru cat mai multi.
Acum 30 de ani, prin caderea zidului Berlinului, s-a deschis drumul spre Libertate si Democratie in Estul Europei.
Democratia si Libertatea pot ramane simple slogane sau fraze goale in Constitutii, daca cetatenii Europei nu sunt suficient de vigilenti sa apere aceste Valori. Si in fiecare zi. Nimic nu este ireversibil politic. Asa cum primul razboi mondial ne-a aratat. Doar cei care cred in Democratie si Libertate pot face “ ireversibilul, Ireversibil”!
“ Democratia este similara mersului pe bicicleta: trebuie sa pedalezi ( exersezi) tot timpul pentru a iti pastra echilibrul si a merge mai departe”!