• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Darea în funcțiune a Rutei ocolitoare nr.1 a Municipiului Suceava

Pentru Primarul Ion Lungu, un vis a devenit realitate: darea în funcțiune a Rutei ocolitoare nr.1 a Municipiului Suceava.Ca urmare a intervențiilor pe care le-a  făcut în calitate de primar la sfârșitul anului 2006 la Ministerul Transporturilor, Ion Lungu a obținut aprobarea construirii acestei rute ocolitoare.Era prima rută ocolitoare aprobată în Moldova, înaintea Iașului, Bacăului etc.

Împreună cu proiectantul desemnat de Guvern, firma Consitrans SRL București, s-a stabilit la pas traseul rutei ocolitoare.Era unul impunător: 12 poduri (dintre care unul peste râul Suceava), 2 pasaje peste calea ferată, 4 viaducte cu o lungime de 13,17 km.

După aprobare, cei de la Ministerul Transporturilor (MT) a fost modificat proiectul, MT fiind titularul investiției, iar Municipiul Suceava beneficiarul, fiind scurtată de la 13,17 la 12,4 km.Au fost făcute modificări la intersecții și poduri (inclusiv sensul giratoriu de la zidul morții).

”Felicitări tuturor celor care au contribuit la această lucrare măreață (fără a exagera) pentru orașul nostru.. Doamne ajută să le facem și pe celelalte: Ruta alternativă Suceava-Botoșani (la care este ridicat podul) si Ruta ocolitoare nr.2, pe varianta Cumpăratura-Ipotești-Tișăuți-Salcea DN29, spre Botoșani (la care lucrăm, împreună cu Banca Mondiala, pentru obținerea finanțării).”, a declarat Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava