• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Asociatia Municipiilor din Romania, partener al Conferinței "Smart Transformation 2019

ST AMR 2019 1
 

Asociatia Municipiilor din Romania a fost partenerul Conferinței "Smart Transformation 2019", organizata astazi, 26 septembrie, la Bucuresti.

La eveniment au participat, în calitate de speakeri, din partea AMR, primarul municipiului Cluj Napoca, dl. Emil Boc și directorul general al AMR, dl. Constantin Mitache, dar și reprezentanți ai Guvernului, administrației publice locale și ai autorităților de reglementare.

Subiectele abordate în cadrul Conferinței au avut în vedere modalitățile de sprijinire a conceptului de orașe inteligente la nivel european, guvernamental și local, comunitățile IT&C ca poli de dezvoltare urbană, aspecte legislative, energia distribuită și mentenanță predictivă, electromobilitatea și infrastructura urbană, transformarea digitală și customer experience.

„Cluj-Napoca este deschis unor soluții inteligente de oraș. Este un laborator viu. Ne propunem să testăm și să punem în aplicare soluții inteligente de oraș. Orașul dorește să își consolideze statutul de centru de inovare în beneficiul cetățenilor. Sunt un mare susținător al tehnologiei 5 G. Aceasta ne va permite să conectăm dispozitivele inteligente fără dificultăţile cu care ne confruntăm în prezent. Cluj-Napoca își propune să obțină o mobilitate verde reală” a menționat dl. Emil Boc, primarul Municipiului Cluj Napoca

„Tendințele de dezvoltare urbană ne obligă să evaluăm situaţia de finanţare a autorităţilor publice locale. Autoritățile publice locale reprezintă nivelul la care obiectivele de dezvoltare durabilă pot deveni realitate dacă beneficiază de politici adecvate și de sprijinul financiar potrivit, în condițiile în care o treime din cheltuielile publice și peste jumătate din investițiile publice se realizează la nivel subnațional.

Încă nu avem o strategie nationala SmartCity , pentru a fi adoptată și este dificil de generat politici de dezvoltare atât timp cât ne lipsește interoperabilitatea, dar municipiile sunt si vor fi in continuare principalii implementatori ai dezvoltarii de tip SmartCity " a continuat dl. Ctin Mitache, Director General al AMR.