• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


MODERNIZAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN BAIA MARE

Au fost aprobate proiectele pentru reabilitarea a 14 noi grădinițe, școli și colegii, din finanțare europeană

În ședința Consiliului Local al municipiului Baia Mare din 11 iulie 2019 s-a aprobat reabilitarea a 14 noi unități de învățământ. Mare parte din fondurile alocale pentru reabilitarea acestora sunt din fonduri europene, urmând ca de partea de dotări să fie folosite resurse din bugetul local.

Primarul Cătălin Cherecheș continuă astfel la nivelul municipiului Baia Mare amplul program de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ.

"Avem mai multe proiecte de aprobare a bugetelor cu privire la proiectele de renovare și reabilitare de aprobare pe bani europeni a unor unități de învățământ Școala Nicolae Bălcescu, Școala Simion Bărnuțiu, Școala Dimitrie Cantemir, Grădinița micul Prinț, Școala Ion luca Caragiale, Școala Dr. Victor Babeș, Școala Gimnazială nr. 18, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială Alexandru Ivasuc, Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, Școala Gimnazială Avram Iancu, Grădinița nr. 10 și Colegiul Transilvania”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Unitățile de învățământ mai sus enumerate vor intra în acest an într-o reabilitare completă, atât din perspectiva instalațiilor, cât și a geamurilor, fațadelor, interioarelor, inclusiv dotări care vor fi asumate de la bugetul local. Un exemplu grăitor a modernizărilor pe care municipalitatea le-a efectuat la nivelul instituțiilor de învățământ din Baia Mare este cel al Grădiniței nr.8 de pe strada Horea. În urma investițiilor ample de reabilitare și modernizare realizate aici, s-a reușit schimbarea totală a unității de la o clădire aflată într-o stare avansată de degradare, la una modernă, dotată la cele mai noi standarde. În albumul foto de mai jos puteți vedea cum arăta unitatea înainte de lucrări, dar și cum se prezintă astăzi.

Sursa: Baia Mare TV