• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Conferința SET-PLAN & ENVE

Împreună pentru o Europă mai curată! Politicienii si cetățenii europeni trebuie sa pună în aplicare ce au descoperit cercetătorii pentru lumea în care trăim.

Tehnologiile inteligente pot aduce planetei aer curat si omenirii un viitor sigur. Astăzi începe la București Conferința SET-PLAN & ENVE, având ca temă centrală Realizarea Procesului de tranziție energetică la nivel local.


În deschiderea evenimentului, care are loc la Universitatea Politehnica, lideri politici romani și europeni , reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului universitar vor discuta despre nevoia imediată de implicare a cetățenilor, orașelor și regiunilor în aplicarea strategiei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050. 
Vor lua cuvântul Dominique Ristori, Director General, Direcția Energie din cadrul Comisiei Europene, Karl-Heinz Lambertz, Președintele Comitetului European al Regiunilor, Robert Negoiță, Președintele Asociației Municipiilor din România, Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București, Doru Vișan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei.

În Prima sesiune de comunicări vor fi prezentate Ecosisteme de succes în orașe, regiuni și insule care asigură o Europă neutră din punct de vedere climatic. În a doua sesiune se va discuta despre misiunea UE de a investi în orașe inteligente. Participanții, primari, cercetători științifici și experți vor prezenta noile tehnologii inteligente de producere a energiei curate, modalitățile de finanțare a proiectelor si vor arăta că autoritățile locale și comunitățile au un rol central în aplicarea formulelor inovatoare. 

Conferinta este organizată de Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, Asociația Municipiilor din Romania, Ministerul Energiei și Universitatea Politehnica București.