• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Reuniunea Comitetului Director al AMR – Suceava, 07.06.2019

CD Suceava 1
 

Vineri, 07 iunie 2019, în Municipiul Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România.

Conferinta de presa-video

​Primăria Municipiului Suceava a fost gazda întâlnirii la care, alături de membrii Comitetului Director, au participat și primari ai municipiilor din Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

​Discuțiile au debutat cu o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 și la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

​,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an constituie una dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu dna. Prim-ministru și cu dl. ministru al Finanțelor pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii.” – a declarat Președintele AMR, dl. Robert Sorin Negoiță.

​A fost dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.

​Membrii Comitetului Director au fost informați asupra programului de desfășurare a Conferinței SET-Plan & ENVE, București, 12-14 iunie 2019, oportunității unei vizite de lucru, în luna septembrie, în Norvegia, Suedia și Finlanda, precum și asupra activității desfășurate de INSCAP (Institutul Național de Studii și Cercetare în Administrația Publică).

​Au fost aprobate în Comitetul Director:

 • participarea AMR în cadrul POCA, vizând întărirea capacității administrative a structurilor asociative;
 • înființarea și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Corpului Profesional al Coordonatorilor Poliției Locale.

​La finalul Comitetului Director, dl. primar al sectorului 3 - Robert Sorin Negoiță, președintele AMR, dl. primar al municipiului Suceava - Ion Lungu și dl. primar al municipiului Iași - Mihai Chrica au susținut o conferință de presă și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

​A urmat o vizită la o serie de obiective care definesc și materializează demersurile Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru un oraș smart, un oraș verde.