• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Primaria Iași sprijină performanța elevilor

Performanţa a şase elevi de la Colegiul Naţional din Iaşi de a câştiga premiul III la un concurs naţional de robotică a fost salutată de către primarul Mihai Chirica, acesta anunţând după o întâlnire cu aceștia, că deplasarea echipei la faza internaţională a competiţiei va fi sprijinită financiar de către municipalitate.

Astfel, proiectul celor şase tineri va fi inclus în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional al Educaţiei.


Prin urmare, echipa Retina Robotics de la Colegiul Naţional din Iaşi, coordonată de profesoara de matematică Gabriela Zanoschi şi alcătuită din Cristian Mihnea, Nicodim Canschi, Ştefan Gherghel, Andrei Sbera, Radu Daniel şi Sava Zamfirescu, va putea face deplasarea la Izmir, oraş care va găzdui în perioada 22 – 25 mai faza internaţională a concursului First Lego League.

Cei şase elevi au conceput un robot capabil să îndeplinească mai multe misiuni, reuşita lor fiind apreciată la un concurs naţional desfăşurat la Bucureşti în luna martie a acestui an. La Izmir temerarii inventatori îşi vor măsura forţele cu peste 100 de echipe provenind din 70 de ţări.