• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Campanie de donații din cadrul programului național de lectură „Cărți Cheie pentru liceeni” în Sighișoara

2
 

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Asociației Municipiilor din România, a donat peste 1200 de cărți celor trei licee din oraș și Bibliotecii Municipale Zaharia Boiu Sighișoara.

Donația a avut loc luni, 6 mai, în cadrul unui eveniment la care au participat elevii și directorii celor trei licee - Colegiul Național Mircea Eliade, Liceul Tehnologic Nr 1, Liceul Teoretic Joseph Haltrich - și reprezentanți ai Biliotecii Municipale.

La această activitate au fost prezenți primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, președintele Asociației Curtea Veche, doamna Irén Arsene Maté și domnul Barna Nemethi, artist, regizor și președinte executiv al Editurii Curtea Veche Publishing. Aceștia le-au vorbit celor prezenți despre importanța lecturii și modul în care poate influența succesul în viața profesională pe care o vor avea copiii după finalizarea liceului.

În contextul Anului Cărții, Programul “Cărți Cheie pentru liceeni” constă în donarea a mii de cărți esențiale pentru dezvoltarea gândirii critice în rândul copiilor din liceu.

Programul va continua de-a lungul anului în alte municipii din țară, câteva dintre următoarele destinații fiind Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Brăila.