• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Acord de colaborare între Academia Română și Asociația Municipiilor din România

Acord 1
 

Asociația Municipiilor din România (AMR) și Academia Română au semnat astăzi, 16 aprilie 2019, un Acord de Colaborare pentru susținerea inițiativelor și programelor care contribuie la dezvoltarea locală și regională.

Acordul de Colaborare vizează implementarea unor proiecte comune, colaborarea ȋn vederea îmbunătățirii cadrului legislativ în domeniile: administrației publice, educaţiei, cercetării și dezvoltării tehnologice, precum şi identificarea unor soluții comune pentru promovarea de iniţiative şi formularea de propuneri către decidenţi locali sau europeni.

„Suntem extrem de fericiți că instituționalizăm parteneriatul cu Asociația Municipiiilor din România. Având un acord semnat cu AMR, și dumneavoastră reprezentanți municipiile din România, vom reuși să îmbunătățim această colaborare, să îmbinăm prestigiul știintific cu capacitatea de dezvoltare a comunităților pe care le reprezentanți și să demonstrăm că în România poate exista armonie între instituții.” a declarat Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

„Suntem onorați că ne aflăm astăzi aici alături de Academia Română, pentru că de foarte multe ori în activitatea noastră avem nevoie de suportul și experiența dumneavoastră. Constat că avem obiective comune, inclusiv performanța administrativă și cred că împreună putem să contribuim la îmbunătățirea cadrului legislativ, în special a reglementăriilor care au efect asupra administrației publice locale” a declarat Robert Sorin Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România.