• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Conferința "Susținerea și dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente care incepe cu autoritatile locale și regionale ale Uniunii Europene”

COTER 1
 

In aceste zile, la Cluj Napoca se desfasoara sedinta externa a Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritoriala si Bugetul UE (COTER) avand ca tema “O politică de coeziune eficientă începe cu responsabilitatea autorităților locale și regionale din UE”.

AMR este reprezentata de dl Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca si de dl Ilie Bolojan, presedintele executiv al AMR, primarul municipiului Oradea.

La eveniment participa dna Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala, inalţi oficiali ai instituţiilor UE, reprezentanți ai Comisiei Europene, reprezentanți ai autorităților locale și regionale din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Reprezentanţii autorităţilor regionale şi locale, ai mediului politic de la toate nivelurile de guvernare din Europa – local, regional, național și european se întâlnesc pentru a emite avize privind actele legislative inițiate de Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European, în domenii care intră în competența autorităților locale și regionale precum sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, politica socială, coeziunea economică și socială, transportul, energia și combaterea schimbărilor climatice.

Conferinta creeaza cadrul pentru un schimb de opinii constructive cu privire la proiectele cofinanțate de către Uniunea Europeană la nivel local și regional, precum și pentru formularea unor recomandari privind imbunatatirea viitoarelor reglementari ale Politicii de Coeziune după anul 2020.