• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Comunicate de presa


Primarii de municipii au participat ieri la o intalnire cu Eugen Teodorovici - Ministrul Finantelor Publice

Buget 2019 Teodorovici 5
 

Nu s-a ajuns la un acord privind cotele ce urmeaza sa revina autoritatilor locale in bugetul de stat pe 2019. AMR solicita , in continuare, intalnire cu Prim-ministrul Viorica Dancila si alocarea unei treimi din bugetul national catre autoritatile locale. O astfel de masura este in acord cu realitatile europene, unde alocarile catre autoritalile locale ajung (in unele state chiar depasesc) la 60% din bugetele nationale, in deplina concordanta cu prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificata de Romania inca din 1997.