• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Municipiul Iași - „Capitală Istorică a României”

Acum 160 de ani, la Iași s-a scris prima pagină din istoria României. România s-a născut la Iași! Aici s-a vorbit pentru prima dată despre poporul român. Mai avem părți din trupul țării care nu sunt încă acasă! Basarabia așteaptă ca granița să fie mutată mai la Est. Bucovina de Nord așteaptă ca granița să fie mutată mai la Nord.

Iașul a cerut unire, iar astăzi, tot Iașul, cheamă toate forțele politice și administrative ale țării pentru a lupta pentru România. Trebuie să ne căpătăm mândria pe care, din păcate, am pierdut-o, trebuie să ne recăpătăm rolul în Europa și să rămânem așa cum înaintașii noștri au decis: un stat membru al Uniunii Europene, o țară demnă și puternică care trebuie respectată. 

”Anul trecut, Anului Centenar, a fost un an de glorie al României, dar și începutul unei pagini de istorie pe care trebuie să o scriem noi. Anul trecut Iașul a devenit Oraș Regal sub semnătura Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei Române, iar acum Iașul a devenit Capitala Istorică a României, iar de aici înainte depinde doar de noi dacă vom face din această recunoaștere un titlul cu care generațiile viitoare să se mândrească. De noi depinde cât de mari rămânem în istorie.

Mulțumesc, Excelența Voastră, domnule Președinte Klaus Iohannis pentru marea bucurie de a promulga legea privind desemnarea Iașului drept „Capitală Istorică a României”. Mulțumesc celor care au inițiat acest proiect de lege, celor care l-au votat și domnului senator Vasile Toma. Îmi exprim întreaga recunoștință față de toți cei care s-au implicat, de-a lungul istoriei acestei națiuni, aducând prețuire Iașului. După 160 de ani de Unirea Principatelor Române, astăzi s-a făcut oreparație istorică de drept în ceea ce privește prețuirea pe care România trebuie să o arate Iașului, față de efortul necontenit pe care înaintașii noștri l-au făcut în momentele cele mai importante de creare a acestui stat. Acum 160 de ani, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza devenea primul Principe al României Moderne, enunțând primele reforme care ne-au adus până în zilele noastre. Totodată, îmi exprim recunoștința pentru înaintașii noștri din Primul Război Mondial care au adus, din nou, capitala la Iași, în cele mai grele momente ale acestei țări. După o lungă perioada de timp, Iașul s-a transformat și a reușit să arate întregii lumi că este un punct de referință și că merită un viitor mai bun” - Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași