• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


 

Ambasadorul SUA în România în vizită la Primăria Cluj-Napoca

Primarul  Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit vizita Excelenței Sale Dl Adrian Zuckerman - Ambasadorul Statelor Unite în România, în Sala de sticlă a primăriei.

În cadrul întâlnirii au discutat despre dimensiunea universitară, culturală și economică a Clujului, despre prioritățile orașului pe termen mediu și lung. 
"Am vorbit despre calitatea resursei umane, principalul motor de dezvoltare al orașului. Am prezentat câteva proiecte prin care Clujul a reușit să se poziționeze ca un hub al inovării. Ne dorim ca orașul nostru să devină un model de bune practici în materie de smart city, astfel încât Clujul să poată face trecerea de la „made in Cluj” la „invented in Cluj”.
Am descris E.S. modul în care Cluj-Napoca își consolidează progresul printr-o abordare de tip „ecosistem”, în care toți cei implicați în viața orașului colaborează pentru dezvoltarea comunității. De asemenea, am transmis aprecieri cu privire la activitatea ambasadorului, pe tot parcursul mandatului, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea relațiilor bilaterale dintre România și SUA.", a declarat Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 
Alături de E.S., la întâlnire au participat și dl William O’Connor - atașat cultural și dna Ioana Damian - specialist relații publice.

 

Noutati


 

Iași - bloc operator complet nou la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a dat în folosință un bloc operator complet nou, realizat și dotat la standarde europene, fiind vorba despre patru săli de operație - două pentru intervenții endoscopice și două pentru operațiile de transplant renal și chirurgie. Noul bloc operator beneficiază de o instalație de climatizare modernă, spații pre-operatorii și post-operatorii pentru pacienți, spații de pregătire a instrumentarului medical, iar accesul se realizează prin filtre specifice, automatizate, concepute special pentru sectorul medical.

Mai mult

Noutati


 

Satu Mare - Amenajare centre pentru vaccinare împotriva COVID-19

Primăria Satu-Mare amenajează cinci centre pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Centrele vor avea toate dotările: panouri separatoare, frigidere, chiuvete mobile, calculatoare, imprimante, scaune, mese, paturi, dulapuri, pubele etc.

De asemenea, se va face curățenia și dezinfectarea zilnică a spațiilor.

Noutati


 

Prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava

Miercuri, 13 ianuarie,  a avut loc astăzi prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava din care fac parte următoarele localități: municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

”Menționez ca lucru pozitiv faptul că domnul primar din Șcheia a fost însoțit de doi consilieri locali și m-au asigurat că vor să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava.
Am prezentat sintetic ceea ce vrem să facem prin acest sistem de organizare teritorială și am convenit în principiu să ne concentrăm pe proiectul de Transport Metropolitan.
La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale (care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană) în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus.
Ne dorim ca până pe 30.06.2021 să finalizăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava.” a declarat Ion Lungu pe pagina sa de Facebook.

Intalnire de Lucru


Întâlnire AMR si Ministerul Finanțelor Publice

AMR MFP 4
 

Urmare discuțiilor dintre Asociația Municipiilor din România și Ministerul de Finanțe, s-a agreat:

1. Finanțarea de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, în cuantum de 90%. Diferența de 10% va fi susținuta de autoritatile locale .

2. Asigurarea de la bugetul de stat a  costurilor de dotare a centrelor de vaccinare impotriva COVID-19, precum și a cheltuielilor cu personalul medico-sanitar și auxiliar-sanitar.

3.Reluarea discuțiilor pentru  finalizarea redactării prevederilor Codului Finanțelor Publice Locale.

4.Ministerul Finanțelor Publice va organiza în cursul săptămânii viitoare o întâlnire cu primarii sectoarelor Municipiului București și cu Primarul General al capitalei, pentru a discuta modul de repartizare a cotelor din impozitul pe venit.