• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Întâlnire de lucru între Comitetul Director al AMR și conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor

AMR M.Mediu 2
 

Astăzi, 23 februarie 2021, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a avut loc o întâlnire între Comitetul Director al AMR și conducerea MMAP. Din partea MMAP, alături de dl. Barna Tánczos, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor au mai participat dl. Robert-Eugen Szep și dl. Raul Pop, Secretari de Stat ai MMAP și dl. Corvin Nedelcu, Secretar General al MMAP.

Noutati


 

Emil Boc - a prezentat la CoR Raportul cu privire la Spațiul European al Educației

Până în 2025 Uniunea Europeană propune realizarea Spațiului European al Educației. Utilizarea fondurilor europene, stabilirea unor indicatori educaționali măsurabili precum colaborarea între nivelul european, pe de o parte, și nivelul național /local, pe de altă parte, sunt factori esențiali în vederea realizării Spațiului European al Educației.

Educația reprezintă elementul cheie pentru consolidarea unei societăți democratice, pentru combaterea intoleranței și a atitudinilor extremiste.
În calitate de raportor pentru educație, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a prezentat în cadrul Comitetului European al Regiunilor - Comitetul SEDEC (Comisia pentru Politica Socială, Educație, Ocuparea Forței de muncă, Cercetare și Cultură) raportul cu privire la Spațiul European al Educației. 

Emil Boc a reiterat, cu această ocazie, importanța primordială a educației în ecuația viitorului Europei.

Mai mult

Noutati


 

Autobuze hibrid achiziționate de Primăria Brașov cu fonduri europene

Joi, 18 februarie, primarul Allen Coliban a semnat contractul de achiziție a 10 autobuze electric-hibride cu Mercedes-Benz Trucks&Buses România, reprezentanța din țara noastră a celebrei companii germane. Valoarea achiziției este de 13,4 milioane lei + TVA, iar cele 10 autobuze vor fi livrate în maxim 12 luni.

,,Mă bucur să vă anunț că am finalizat o procedură de achiziție, pentru 10 autobuze hibrid, ce  vor deservi liniile din cartierul Bartolomeu – Stupini, respectiv liniile 25, 28 și 41. Este o achiziție cu impact direct asupra mediului, îmbunătățim zona aceasta sensibilă a calității aerului în Brașov. Reducerea emisiilor poluante este estimată la 17% pe liniile deservite, respectiv 96.213 kg dioxid de carbon/an, 1.291 kg oxizi de azot/an, 170,5 kg hidrocarburi/an. Cred că introducerea mijloacelor de transport public prietenoase cu mediu ar trebui să fie un element de mândrie pentru brașoveni și un element care să ajute la creșterea utilizării transportului în comun. Pe parcursul acestui an vrem să venim și cu alte măsuri, astfel încât transportul public brașovean să fie, cu adevărat, principala opțiune de transport pentru fiecare din locuitorii orașului. Ținta noastră este să transformăm Brașovul într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde. Până la finalul acestui an, din discuțiile pe care le-am avut cu operatorul de transport, vom avea aproximativ 70% verde”, a declarat primarul Allen Coliban.

Mai mult

Noutati


 

Secția ATI a spitalului Filantropia Craiova renovată complet

Întreaga secție de ATI a spitalului Filantropia Craiova a fost complet renovată, utilată și dotată cu aparatură de ultimă generație.

Renovările s-au efectuat la cele trei saloane ATI din clădirea Maternității din strada Filantropiei, Nr.1 și au prevăzut lucrări de zidărie și tencuială, schimbarea tocăriei și a parchetului, precum și amenajarea interioarelor. Au fost înlocuite toate instalațiile electrice, sanitare și medicale, iar ca dotări, saloanele au primit paturi și ventilatoare noi, precum și console de oxigen și de aspirație. Pacienții pot fi ținuți sub observație medicală, în permanență, grație unui sistem de monitorizare a funcțiilor vitale.
Investiția s-a realizat din fonduri alocate de Primăria Craiova pentru consolele de oxigen. Paturile medicale și ventilatoarele au fost asigurate din donații ale firmei RCS-RDS, iar reparațiile și renovarea s-au făcut din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 123.000 de lei).

Mai mult

Noutati


 

Parcare nouă în Sfântu Gheorghe

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe construieşte parcarea dintre străzile Fabricii şi Crângului. Se lucrează în prezent la amenajarea zonei neutilizate până acum. Personalul Grădinăriei oraşului amplasează pietrişul şi lucrează la iluminatul parcării. Minim 110 autoturisme vor putea parca în noua locaţie.