• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Workshop regional, 11 – 12 aprilie 2019 - Arad

Arad 6
 

În perioada 11 – 12 aprilie 2019, la Arad, personalul autorităților publice locale din cadrul municipiilor din regiunea Vest participă la Workshop regional „Medierea - soluție alternativă în litigiile dintre cetățean și administrația publică”, organizat de AMR, în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice și Asociația Pro Medierea, în cadrul proiectului : „INFO-MEDIERE - relație eficientă administrație - cetățean folosind alternativa amiabilă și accesibilă a medierii în soluționarea litigiilor”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Lucrările Workshop-ului au fost deschide de domnul Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad și Prim-vicepreședinte AMR: „În prezent, sistemul administrativ este rigid și funcționarul nu are curajul de a semna o mediere din cauza temerii legate de impunerea unui prejudiciu. Legislația trebuie îmbunătățită în această privință. Trebuie să conștientizăm necesitatea medierii. Din acest punct de vedere, educația este foarte importantă - negocierea, medierea, compromisul sunt concepte care ar trebui predate la școală”, a declarat dl. Gheorghe Falcă.

Mai mult

Noutati


Robert Negoiță a fost ales Vicepreședinte al Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX)

Civex 4
 

Cu ocazia Sesiunii Plenare a CoR care se desfasoara la Bruxelles in perioada 10-11 aprilie, presedintele Delegatiei Romaniei, dl. Robert Negoita, a fost ales Vicepresedinte al Comisiei pentru cetățenie, guvernanță, afaceri externe și instituționale (CIVEX). Membrii AMR care participa la aceasta sesiune plenara sunt dl Robert Negoita - primarul Sectorului 3, Bucuresti, dl. Emil Boc - primarul mun. Cluj-Napoca si dl. Cosmin Necula - primarul mun. Bacau.

Mai mult

Noutati


Forumul de cooperare descentralizată de la Lyon

Lyon Forum Cooperare 6
 

Forumul de cooperare descentralizată de la Lyon a reunit în perioada 2-3 aprilie 2019 peste 250 de reprezentanți ai structurilor asociative ai administrației publice locale, ai ministerelor de dezvoltare regională din România și Franța, ai Ambasadelor Franței și ai organizatorilor francezi: Asociația Franceză a Consiliului Municipalităților și Regiunilor europene, AFCCRE și Consiliul Regional Auvergne Rhone-Aples. 

Evenimentul a fost organizat în contextul Președinției României la CUE și al Sezonului Franța-România 2019.
Aleșii și experții locali prezenți au avut în vedere dinamizarea cooperării bilaterale dintre cele două țări și crearea/consolidarea pateneriatelor dintre Franța și România.
Din România s-au înscris la Forum 100 de reprezentanți din partea MDRAP și a structurilor asociative: UNCJR, AMR, AoR și AcoR.
AMR a fost reprezentată de primari, viceprimari, city manageri, directori de relații internaționale sau consilieri locali din 10 municipii: Bistrița, Călărași, Roman, Iași, Slobozia, Râmnicu Sărat, Pitești, Ploiești, Alexandria și Câmpulung Moldovenesc.
Forumul a oferit ocazia unor schimburi utile de informații și bune practici în domenii de interes la nivel local și a facilitat promovarea dezvoltării teritoriale , a francofoniei și a problemelor legate de tineret.

Mai mult

Noutati


Reglementarea și administrarea spațiilor verzi urbane

principala
 

Asociația Municipiilor din România a găzduit miercuri, 3 aprilie, dezbaterea pe tema modificării și completării Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. Cu această ocazie au fost prezentate demersurile AMR privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi urbane.

La eveniment au participat: Ciprian Lucian Roșca – secretar de stat Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Radu Tiberiu Roca-vicepreședintele Agentiei Naționale pentru Protecția Mediului, prof.dr.arh. Marian Moiceanu – Rectorul Universității de Arhitectură, prof.dr.arh. Georgică Mitrache decanul Facultății de Arhitectură Universitatea de „Ion Mincu”, Andreea Necșulescu, prodecanul Facultății de Urbanism Arhitectură Universitatea de „Ion Mincu”, prof.univ.dr. Răzvan Ionuţ Teodorescu - prorectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, lect. dr. peisagist Elisabeta Dobrescu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai MDRAP, ai ANPM și experți ai municipiilor.

Mai mult