• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Programul „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” a fost lansat miercuri la București

sibiu 7
 

Miercuri, 21 noiembrie 2018, la București a avut loc evenimentul de lansare a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019" în prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis și a Primarului Municipiului Sibiu, doamna Astrid Cora Fodor.

În deschidere, doamna Astrid Cora Fodor a vorbit despre importanța proiectului pentru întreaga regiune a Sibiului: ”Este un proiect european important, cu un potential foarte mare atât pentru municipiul Sibiu, pentru județul Sibiu, dar și pentru România. Sibiul a mai gestionat proiecte europene importante și aici mă refer la anul 2007 când a deținut titlul de ”Capitală Europeană a Culturii”. Acest titlu a adus multe beneficii pe plan economic, turistic și cultural… A fost doar punctul de plecare pentru strategia noastră de dezvoltare prin cultură și turism. Din această strategie s-a născut și proiectul "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019". Vă invit să ne vizitați în anul 2019 și să vă bucurați de evenimentele care se vor desfășura în regiunea noastră, în orașul nostru.”

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis s-a declarat convins că programul "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019" va fi un mare succes, el afirmând că mâncarea din această zonă este cea mai bună: "Pe scurt, dragi prieteni, 'Sibiu, regiune gastronomică' - un eveniment pe gustul meu! (...) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv - mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!".

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele "Sibiu 825" şi "Poarta de sud a Transilvaniei".

Din partea Asociației Municipiilor din România au participat primarul municipiului Giurgiu, domnul Nicolae Barbu, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád-András și directorul general al AMR, domnul Constantin Mitache,