• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Domul german din Cimitirul Eroilor din Buzău a fost resfinţit

Vineri,16 noiembrie, ambasadorul Germaniei, domnul Cord Meier-Klodt a participat la Buzău la resfinţirea domului german din Cimitirul Eroilor.

După ceremonialul militar şi religios, Cord Meier-Klodt a mulţumit domnului primar Constantin Toma şi colaboratorilor săi, în special pentru restaurarea remarcabilă a monumentelor germane din cimitir, „monumente dedicate soldaţilor inamici. Un gest deosebit de generos, pe care îl apreciem foarte mult!“

Ambasadorul a subliniat în discursul său faptul că, prin acest gest, autorităţile locale buzoiene şi-au adus contribuţia la asumarea unui proiect european al păcii, atrăgând astfel atenţia şi asupra „responsabilităţii noastre comune, de a trage învăţăminte din suferinţa în urma acestor războaie şi de a face totul pentru a împiedica repetarea unor asemenea evenimente în Europa.“

Cu aceasta ocazie, Constantin Toma a declarat că ”Prin îngrijirea mormintelor și monumentelor germane comunitatea buzoiana își arată respectul pentru poporul german și de ce nu atașamentul față de valorile umane și europene”.