• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Reprezentanții autorității metropolitane Aburra Valley (Columbia) în vizită la Iași.

Reprezentanţii autorităţii metropolitane Aburra Valley (Columbia) s-au aflat la finele săptămânii trecute la Iași. Vizita delegației din America de Sud a avut loc în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională: Regiuni şi oraşe durabile şi inovative - Acţiuni Regionale America Latină şi Caraibe, finanţat de Comisia Europeană şi susţinut de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).

Joi, 18 octombrie, membrii delegației columbiene au participat la forumul „Cooperare Urbană Internațională - Prima Misiune Interregională”, organizat împreună cu Primăria Municipiului Iași și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Cu această ocazie au fost prezentate proiectele de dezvoltare urbană ale municipalității ieșene, ale Zonei Metropolitane Iași și ale regiunii columbiene menționate, precum și o scurtă prezentare a proiectului de colaborare dintre România și Columbia.

„Am făcut o scurtă prezentare a proiectelor desfășurate prin intermediul fondurilor structurale în Iași. Contribuția acestui tip de fonduri a fost esențială în dezvoltarea orașului nostru. Schimbarea s-a produs din temelii, iar prin muncă am reușit să redevenim unul din cele mai importante centre de dezvoltare din țară. Uniunea Europeană este o mare provocare pentru statele membre, dar fără contribuția sa în susținerea programelor de dezvoltare, a infrastructurii, a educației, sănătății, a protecției și conservării patrimoniului cultural, precum și a proiectelor de mediu, nu ar fi existat, nici pe departe, premisele dezvoltării economice ale țării noastre”, a declarat primarul Mihai Chirica.