• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Înfiinţarea Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa", parafată prin semnarea unui memorandum

0001
 

Primarul General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, a semnat joi, 07 iunie 2018, împreună cu Primarul Municipiului Braşov, domnul George Scripcaru, şi cu Primarul Municipiului Constanţa, domnul Decebal Făgădău, un memorandum privind înfiinţarea Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa.Domeniile de colaborare vizate sunt conectivitatea, transportul și turismul, în sensul în care, cele trei localităţi semnatare reprezintă punctele de atracţie turistică specifice României: litoralul, muntele şi Capitala ţării.

Asociaţia va avea la bază un Statut ce le va permite municipiilor să se asocieze pentru realizarea unui scop comun ce vizează unul sau toate dintre cele trei domenii de colaborare.Totodată, se are în vedere demararea de proiecte pentru a căror materializare să se atragă inclusiv fonduri europene.

Căteva dintre ideile discutate: crearea de puncte intermodale de transport și susţinerea proiectelor comune de promovare turistică, prin ofertarea de pachete turistice integrate. În acest fel, cine achiziţionează, de exemplu, un sejur pe litoralul românesc va putea să viziteze și obiectivele turistice de la munte şi din Capitală.

În paralel, a explicat Primarul General, doamna Gabriela Firea, se lucrează intens şi la nivel local, pentru a asigura condiţii optime de transport public, zone extinse de spaţii verzi, centre culturale. Nu în ultimul rând, municipiile trebuie să devină puncte de reper şi noduri de interes pentru desfăşurarea evenimentelor culturale diverse.