• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


CONFERINȚA REȚELEI DE DEZVOLTARE URBANĂ

AMR Bacau 3
 

În data de 21 mai 2018 a avut loc la Bacău Conferința Rețelei de Dezvoltare Urbană în prezența comisarului european pentru politică regională, doamna Corina Crețu, a doamnei Viorica Dăncilă, Prim-ministrul României, a doamnei Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene și a domnului Lucian Șova, Ministrul Transporturilor.

Asociația Municipiilor din România a fost reprezentată de Ilie Bolojan, Primarul Municipiului Oradea – Președinte Executiv al AMR, Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova-Prim-vicepreședinte al AMR, Cosmin Necula, Primarul Municipiului Bacău – Președinte al Sucursalei AMR Nord-Est, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Cristi Misăilă, Primarul Municipiului Focșani, Ionuț Pucheanu, Primarul Municipiului Galați, Adrian Dobre, Primarul Municipiului Ploiești, Ioan Popa, Primarul Municipiului Reșița, Valentin Vieru, Primarul Municipiului Moinești, Nicolae Gnatiuc, Primarul Municipiului Onești.

Acest eveniment a reunit primari din orașe europene și românești, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional, ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și ai Ministerului Fondurilor UE, precum și alte părți interesate.

Conferința s-a concentrat pe implementarea sprijinului acordat de UE pentru dezvoltarea urbană durabilă integrată în perioada 2014-2020 și post 2020, precum și pe modalitatea în care fondurile UE modelează peisajul urban în prezent și în viitor.

Misiunea Rețelei de dezvoltare urbană - creată și gestionată de Comisia Europeană - este de a revizui implementarea fondurilor europene în orașele Europei, de a sprijini schimbul de informații între orașe privind dezvoltarea urbană durabilă integrată și acțiunile inovatoare urbane dar și de a promova dialog direct între Comisia Europeană și orașe.